Det hele begyndte med at jeg ikke syntes den kvalitet af knivslibning som var på markedet var god nok. Så jeg begyndte at undersøge hvilke metoder som var bedst og mest skånsom for kniven.

Jeg har i mine yngre dage arbejdet som skærsliber og brugt den erfaring i mine metoder.  Jeg har i flere år slebet for venner og bekendte og perfektioneret mine slibe metoder. Mine egne knive har været udsat for lidt af hvert for at jeg kunne blive god, rigtig god,. Og for at finde de bedste og mest effektive slibemetoder som findes..

Bruger amerikansk, svensk og australske slibe metoder, alle sammen er metoder som gør at knivene ikke bliver varme og derved bevare kvaliteten af kniven. (for høj varme ødelægger kniven)

Mine kriterier er...

Kniven skal være ultra skarp.

Slibningen skal holde længere.

Der skal fjernes minimalt metal fra kniven.

Slibningen skal have nøjagtig ens vinkel, på hele knivens blad på begge sider.
Kniven skal kunne slibes i præcis den vinkel som passer til kniven.
Bruger mikroskop, når jeg tester om slibningen er ren nok.

Kort sagt. Nørderi blev til sliberi.

Knivene bliver meget skarpe og holder længere, hvis de behandles korrekt af bruger.

Se under.

Hvordan vedligeholder jeg mine knive


Ny slebet kniv set med mikroskop
Fejl på kniven, opdaget med mikroskop. Kunden fik en ny kniv af producenten.